Total werkt aan nieuwe uitstraling

Total Nederland gaat binnen vijf jaar zijn bijna 350 stations in Nederland voorzien van het T-Air bouwmodel. Het bedrijf heeft recent in Arnhem het nieuwe station De Schuytgraaf (foto) als eerste station gebouwd in de nieuwe huisstijl.

Afbeelding-De-Schuytgraaf

Total voert T-Air wereldwijd in op nieuwbouwlocaties, bestaande tankstations worden geleidelijk aangepast. De nieuwe aanpak heeft naar verluidt een ‘vriendelijke en minder harde’ uitstraling. Het idee is dat het ‘een modern tankstation meer biedt dan alleen de basisfuncties’, aldus Total in een verklaring. ‘Klanten komen niet alleen om te tanken, maar ook om de auto te (laten) wassen en in Café Bonjour een kopje koffie te drinken of een vers broodje te eten’.

Natuurlijk licht

Meest opvallende verandering is dat het rood en wit van Total tankstations heeft plaats gemaakt voor de kleurencombinatie rood en ‘aardachtig bruin’. Voor het tankstation is nadrukkelijk gebruik gemaakt van de bouwmaterialen hout en glas, onder meer voor de inval van natuurlijk licht in het gebouw. Verder wordt het beeldmerk niet meer tegen maar op de luifel geplaatst. De luifel zelf is gemaakt van transparant polycarbonaat.